הוועדה הוקמה לאור ריבוי התביעות מצד עובדים פלשתינאים ומדובר על מאות תביעות בשנה במרחב ירושלים.
מרחב ירושלים הינו המעסיק הגדול ביותר של פועלים פלשתינאים, ריבוי התביעות יוצר לחץ גדול על בית הדין לעבודה כאשר דיונים מתקיימים לאורך שנים.
חשוב להדגיש, כי על כל תביעות העובדים שמוגשות כנגד הקבלנים לבית הדין לעבודה קיימת עבור הקבלן זכות ראשונים לבקש את העברת התיק לדיון בוועדה הפריטטית.
בהתאם לסעיפים 75 ו 76 להסכם הקיבוצי הענפי ניתנה הסמכות לוועדה הפריטטית בענף הבנייה לגשר בסכסוכים בין עובד לקבלן הנובעים מנושאים המסודרים בהסכם הקיבוצי.
למעשה סעיפים 75 ו 76 קובעים כי אם העובד תובע מעסיק שהוא חבר בהתאחדות בוני הארץ על העובד או בא כוחו לפנות קודם לוועדה הפריטטית למיצוי דרישותיו.
דיוני הוועדה הינם ללא עלות לצדדים, לדיון מוזמנים העובד ועורך דינו המעסיק עם ייצוג או בלי ייצוג לפי החלטתו וכן יושב נציג ההסתדרות ונציג הארגון כבוררים בתיק.
מתוך תוצאות סטטיסטיות של הועדה הפריטטית הארצית אנו למדים כי כמעט כל הסכסוכים (90%) מסתיימים בוועדה ולא מגיעים לבתי המשפט . החלטות הוועדה מוצגות לבתי הדין כהסכם פשרה עם תוקף של פסק דין. בנוסף הוועדה חוסכת זמן ניכר ומשאבים לקבלנים ולעובדים כתוצאה מחסכון בעלויות מיותרות של דיונים ארוכים בבית הדין לעבודה וכן מפנה את זמנו של בית המשפט וחוסכת למדינה עלויות ניכרות למערכת המשפט הישראלית.
הוועדה הפריטטית דנה ב 1500 תיקים בשנה וחוסכת מיליוני שקלים בשנה לכל הצדדים המעורבים ובכללם מערכת בתי המשפט.
ארגון בוני ירושלים גאה בהישג בניהול בהצלחה של הוועדה בארגון וממליץ להפנות את כל סכסוכי העבודה לוועדה הפריטטית בארגון.